Het verlies van een dierbare doet pijn.
Veel verdriet kan dat met zich meebrengen.
En het gaat ook vaak gedurende lange tijd gepaard met gevoelens van eenzaamheid en leegte. Je rouwt en ieder doet dat op zijn of haar manier. Maar vaak is het een zware opgave. Je hebt namelijk heel wat te verwerken. Sommigen hebben familie, vrienden of kennissen in hun omgeving, die hen hierbij kunnen helpen. Anderen hebben dat niet. Het kan zijn dat je je eigen omgeving niet (meer) wilt belasten met je rouw.
Voor wie?
Iedereen kan een beroep doen op onze werkgroep Verliesverwerking. Wij gaan graag met je in gesprek. Er wordt geen onderscheid gemaakt tussen kerkelijken en niet kerkelijken of tussen ouderen en jongeren. Het gaat om de verwerking van je verlies, kort of langer geleden. Het kan troostend zijn om ervaringen met anderen te delen. Soms is het eenvoudiger met ‘vreemden’ te praten over gemis en verdriet. Voor jou willen wij een steun zijn. Er komt iemand van de werkgroep bij je thuis voor een persoonlijk gesprek of je kunt deelnemen aan een groepsgesprek. Vertrouwen is het sleutelwoord. Alles wat besproken wordt, blijft vertrouwelijk.
De werkgroep Verliesverwerking bestaat uit:
Vrijwilligers die geschoold zijn in rouwbegeleiding, een luisterend oor hebben voor je vragen en je gevoelens, die je kunnen steunen en waar je op terug kunt vallen. Want op onverwachte momenten kunnen gevoelens je overvallen
Zij geven ondersteuning op een manier die bij jou past:
- ontmoetingsbijeenkomsten in het najaar
- individuele gesprekken
- groepsgesprekken (cyclus van 8 keer)
Klik hier voor de folder voor meer informatie.
Aanmelden bij Ria van Broekhoven
Telefoon: 06-28355700
E-mail: riavbroekhoven@gmail.com
Of klik hier voor het inschrijfformulier.
Wat kost het?
Er zijn geen kosten aan verbonden.
- Groepsgesprekken met mensen in rouw - oktober 2024
- Jong volwassenen in rouw - oktober 2024